Important Indian Book Authors Writers famous

Important Indian Book Authors

Famous Indian and Important Indian Book Authors Writers famous books indian authors famous book different categories
famous Important Indian Book Authors are

26. To whom, in his own words, did Rudyard Kipling dedicate his collection, ’Plain Tales From the Hills’?
ANS - To the wittiest woman in India

27. ’Beyond the Last Blue Mountain’ is R.M Lala’s biography of which Indian?
ANS - J. R. D. Tata

28. Which of Agatha Christie’s books was the first to be serialised in the Evening News under the title ’Anna the Adventure’?
ANS - The Man In The Brown Suit

29. Who has authored the book A Brief History of Time?
(a) Carl Sagan (b) Issac Asimov
(c) John Gribbin (d) Stephen Hawking
ANS (d)

30. The book ’Living with Honour’ is written by
(a) Arundhati Roy (b) Shiv Khera
(c) Pramod Batra (d) Vikram Seth
ANS (b)

31. The book ’Cricket My Style’ is written by
(a) Sunil Gavaskar (b) Sachin Tendulkar
(c) Kapil Dev (d) Mohinder Amarnath
ANS (c)

32. Who wrote the book ’The Book of Indian Birds’
ANS - Dr. Salim Ali

33. ’Economic History of India’ was written by
ANS - R. C. Dutt

34.The oldest of the vedic literature is
(a) Sama Veda (b) Yajur Veda
(c) Rig Veda (d) Atharva Veda
ANS (c)

35. ’Leelavathi’ the famous sanskrit grantha is a book on
ANS – Mathematics

36. Who is the author of ˜An Equal Musicâ (1999)
ANS - Vikram Seth

37. Who wrote the poem ˜Passage to India in 1871
ANS - Walt Whitman (American Poet)

38. Who is the author of the book ˜The Canterbury Tales
ANS - Geoffrey Chaucer

39. Who is the author of the book ˜Anna Karenin
ANS - Leo Tolstoy

40.Who is the author of the book ˜The Adventures of Tom Sawyer
ANS - Mark Twain
41. Who is the author of the book ˜The Adventures of Sherlock Holmes?
ANS - Sir Arthur Conan Doyle

42.Who is the author of the book ˜The Comedy of Errors?
ANS - William Shakespeare

43. Who is the author of the book ˜Animal Farm
ANS - George Orwell

44. Who is the author of the book ˜The Rime of the Ancient Mariner?
ANS - Samuel Taylor Coleridge

45. Who is the author of the book, ˜Through the Looking-Glass?
ANS - Lewis Carroll

46. Who is the author of the book, ˜Allâs Well That Ends Wellâ?
ANS - William Shakespeare

47. Who is the author of the book ˜Akbar-nama
ANS - Abul Fazl

48. Who is the author of the book ˜The Adventures of Huckleberry Finnâ?
ANS - Mark Twain

49. Who is the author of the book ˜Antony and Cleopatraâ?
ANS - William Shakespeare

50. Who is the author of the book , Philosophiae Naturalis Principia Mathematica (Mathematical Principles of Natural Philosophy, 1687)
ANS - Sir Isaac

51. Who is the author of the book "Jyoti Punj"?
(a) L.K.Adwani (b) Atal Bihari Vajpeyi
(c) Narendra Modi (d) Vikram Seth

ANS (c)

No comments:

Post a Comment