Railway Group D 62,907 Question Paper 2018, Exam Pattern, GK

Railway Group D 62,907 Question Paper 2018 for Upcoming Group C, D Exam RRB, The High school Pattern of Railway 90,000 Group D Syllabus is comes with GK, Reasoning, Maths, Science and Current Affairs.

Railway 62,907 Question paper 2018 GK Current affairs joining date and news for the written test Exam Pattern shall be generally in conformity with the Railway Group D syllabus 2018 for various zones such as RRB Northern Railway vacancy and RRC East coast educational standard of 10th Class, consisting of multiple choice objective type questions, mainly aimed to assess general knowledge general awareness mathematics general science reasoning etc. 


Railway Recruitment Board Exam 2018 Solved Question paper are listed below
OMR sheet shall be printed in languages Hindi, English, Urdu, Bengali Oriya and Telugu only. Only those who qualify in the Written Test will have to appear for the Physical Efficiency Test (PET).

Railway 62907 Syllabus 2018:- The marks obtained in the Written Exam will determine the ‘merit order’ of the candidates, whereas PET is of ‘qualifying’ in nature Final empanelment of the candidates for the required number of vacancies will be strictly on merit position obtained in the written examination duly following the community reservation rules for earmarked quotas specified in this notification and their passing the Medical Examination of the prescribed standard and document / certificate verification.

Railway 62907 Exam Pattern 2018:-

Exam
Parts
Topics
Questions
Marks
Duration
Objective Type
Part A
Reasoning
25
25
120 Min
Part B
Mathematics
25
25
Part C
English Language
25
25
GK
25
25

100
100



For PWD candidates, there is no Physical Efficiency Test but they have to appear in Written Test along with other candidates. Only those who suffer from not less than 40% of relevant disability will be considered as PWD candidate.

Selections process
Written Examination will consist of 100 objective types multiple choice question paper based on 10th class standard to assess the General Knowledge, Awareness, Mathematics, Reasoning etc.

Railway 62907 Physical Efficiency Test Standards: The candidate should be able to perform the following physical tasks: [a] for Male Candidates: Should be able to run for a distance of 1000 meters in 4 minutes and 15 seconds in one chance. [b] For Female Candidates: Should be able to run for a distance of 400 meters in 3 minutes 10 seconds in one chance.


1. When a ray of light passes from an optically denser medium to a rarer medium, it
(a) Remains undedicated (b) Bends towards normal (c) Bends away from normal (d) none of these

2. Who is the author of "Anandmath”?
(a) Rabindranath Tagore (b) Bankim Chandra Chattopadhyaya
(c) Sarojini Nayadu (d) Jyotiba Phule

3. Thimpu is the capital of - 
(a) Nepal (b) Bhutan(c) Thailand (d) Myanmar

4. The time period of a second’s pendulum is
(a) 1 second (b) 4 seconds
(c) 3 seconds (d) 2 seconds
5. The nuclear fuel in the sun is
(a) Helium (b) Uranium
(c) Hydrogen (d) Oxygen
6. The second’s hand of a watch is 2 cm long. The velocity of its tip is
(a) 0.21 cm/sec. (b) 2.1 cm/sec.
(c) 21 cm/sec. (d) None of these
7. In diesel engine, ignition is caused by
(a) Spark (b) Automatic starter
(c) Compression (d) Friction
8. The mass-energy equivalence, relationship E = mc2 was propounded by
(a) Max Plank (b) Einstein
(c) Newton (d) Hertz
9. The filament of bulb is made of
(a) Tungsten (b) Iron
(c) Nichrome (d) Carbon
10. Anti-knocking can be lessened by
(A) Iso Octane (b) N Heptanes
(c) TEL (d) Benzene
11. In which of the following oxidation shows a positive oxidation state.
(a) CO (b) N2O
(c) NO (d) F2O
12. Which of the following is used in photography?
(a) Silver Bromide (b) Sodium Bromide
(c) Potassium Chloride (d) Sodium Sulphate

1. (c) 2. (b) 3. (b) 4. (d) 5. (c) 6. (a) 7. (c) 8. (b) 9. (a) 10. (a) 11. (d) 12. (a)

Comments

Date Wise Jobs, Scheme, News Update

Show more