Assam Rifles Recruitment 2017 Open Rally 705 Clerk Constable

Assam Rifles Recruitment 2017 Vacancy Open Rally 705 Clerk, Soldier Constable GD General Duty Latest News Assam Rifles Clerk Recruitment 2017 Latest News is available.

Assam Rifles Recruitment 2017 Online Form is Updated with Naib Subedar and Havildar Vacancy to apply for Assam Rifles Bharti 2017 Group B&C Jobs of Assam Rifles Havildar Recruitment visit to official website http://www.assamrifles.gov.in/.Assam Army Recruitment 2017 started taking application from 3 January 2017 and the last date to fill form is 4 February 2017. Main eligibility to fill Latest Govt jobs in Assam is 12th pass with Physical and Medical exam.

Assam Rifles Bharti Latest News 2017: Assam Rifles Recruitment rally will be held in Compassionate Ground Appointment will be held at Shillong, (Meghalaya), and NRS-Guwahati up to 28th February 2017.

Assam Rifles Syllabus 2017 Previous Year pdf: On High school standard written exam will be organized. Assam Rifles Naib subedar Syllabus 2017 will be asked from General Knowledge, General English, Hindi and Science and Current Affairs

Department Name: Office of the Directorate General of Assam Rifles

Job Category: Central Govt Jobs

Name of the Posts: Assam Rifles Rally, General Duty and Havildar

Total No. of Vacancies: 614

1;- Hindi Translator Grade II: 23 Posts
2;- Religious Teacher JCO: 05 Posts
3;- Bridge & Road JCO: 08 Post
4;- Staff Nurse: 18 Post
5;- Clerk: 100 Posts
6;- Personal Assistant: 24 Post
7;- Electrical Fitter Signal: 09 Posts
8;- Lineman Field: 20 Post
9;- Radio Mechanic: 21 Posts
10;- Armourer: 16 Posts
11;- Instrument: 02 Posts
12;- Electrician Motor Vehicle: 05 Posts
13;- Metalsmith: 07 Posts
14;- Upholster: 03 Post
15;- Welder: 06 Posts
16;- Blacksmith: 02 Posts
17;- Engineer Artificer: 02 Posts
18;- Draftsman: 08 Posts
19;- Electrician: 07 Posts
20;- Plumber: 08 Posts
21;- OT Technician: 01 Post
22;- Phy Therapist: 01 Post
23;- Laboratory Assistant: 08 Posts
24;- Pharmacist: 32 Posts
25;- X Ray Assistant: 43 Posts
26;- Veterinary Field Assistant: 03 Posts
27;- Female Attendant/ Aya: 10 Posts
28;- Female Safai: 11 Posts
29;- Cook: 100 Posts
30;- Male Safai: 28 Posts
31;- Washerman: 32 Posts
32;- Barber: 16 Posts
33;- Equipment & Boot Repairer: 12 Posts
34;- Tailor: 19 Posts
35;- Carpenter: 04 Posts

Naib Subedar: Hindi Translator grade-II, Religious Teacher, Barrack & Road, Staff Nurse (Female)

Soldier cum Havildar: Lower Division Clerk, Personal Assistant (PA), Electrical Fitter Single (Rifleman), Lineman Field, Radio Mechanic (Warrant Officer) Armourer, Instrument (Havildar), Motor Vehicle (Rifleman) etc.

Age Limit: Minimum 18 to Maximum 25 years of as per government rules.

Educational Qualification: Should have Passed Intermediate from any recognized board,

Salary of Assam Rifle Havildar and Naib Subedar: Rs 5200- 20,000 pay metric 2000

Job Posting: Shillong, Assam

Application Fees: Rs. 50/- through SBI Challan through Power Jyothi Account No 35015974955 Offline at SBI, Laitkor Branch, Shillong, Code No 13883

Selection Process: Written Exam followed by Interview, Running, Physical Test date.

How to Apply: If our above posts suited your Qualification than buy Jio sim and download application form of website assamrifles.gov.in. Fill all reloaded document required to send Assam Rifles Govt Jobs. Send with Postal address.

To, The Directorate General, Assam Rifles (Recruitment Branch), Laitkor, Shillong, Meghalaya-793010

Important Dates
Starting Date Assam Rifles Online Form: 3 January 2017
Last Date to Apply: 04 February 2017
Closing Date for Far Flung Areas: 20 February 2017

Important Links:
Assam Rifles General Duty Havildar Recruitment 2017

Admit Card: On February Assam Rifles Admit Card 2017 written exam date to be declared we will soon update cut off Marks, Result and Merit List.

----------------------------------------------------------------------------------------
Assam rifleman recruitment notification

Assam Rifles recruitment rally 2016 will be held with exam date confirmation on October 2017 and on the same distribution of Assam Rifles admit card 2017 for enrolment latest news against vacancies of Male for all trades except those earmarked d for Female and Female candidates for the post marked for them which is Naib Subedar Staff Nurse, Rifleman Female Attendant, Rifleman Aya Rifleman Female Safai trades from States for the posts mentioned in www.assamrifles.gov.in for more info on Assam Rifles recruitment 2016

Assam Rifles recruitment rally 2015-16 if you want govt jobs in Assam 2015 than you are invited to can apply for Assam rifles online application form 2015 which is now on its way conducting in Lokra, Assam, NRS, Guwahati and Diphu, Assam, NRS – Diphu. Jobseeker Applications will be accepted by post only. This notice is also available on the official website of the Assam Rifles www.assamrifles.gov.in

Q 1. When will the next recruitment be held ?
Ans. Recruitment for GD Category is being conducted through SSC for which advertisement will be given in their website www.ssc.nic.in and Rozgar Samachar/Employment News. Recruitment for Technical/tradesman and Clerical category will be conducted by Assam Rifles for which advertisement will be given in all leading newspapers and AR website www.assamrifles.gov.in

Q 2. What if Joining letter doesn't reach on time ?
Ans. Candidates who are selected for Assam Rifles as per merit list declared on the AR website can JOIN Assam Rifles Training Centre & School, Dimapur, Nagaland for Basic Military Training alongwith proper ID proof on stipulated date allotted to other candidates of that rally irrespective of whether joining letter received or not.

Q 3. Will Second Merit List of a rally be publish ?
Ans. No. Only one merit list is published for the particular recruitment rally conducted by Assam Rifles.

Q 4. Is there any provision to enrol for the wards/dependants of Soldier who died while in service ?
Ans. Yes, Government Scheme of COMPASSIONATE APPOINTMENT has the provision to enrol wards/dependants of a Soldier who died while in service within five years of death based on financial and other eligible factors. Eligibility criteria for the same is available in our website www.assamrifles.gov.in

Q 5. What are the Technical/Educational qualifications for a post in Assam Rifles ?
Ans. Technical/Educational qualifications for various posts are available in our website www.assamrifles.gov.in and also published in Employment news and Local newspapers whenever a recruitment rally is planned

Q 6. What are the modes to apply for a post in Assam Rifles ?
Ans. Presently only offline mode of application is available to apply for a post in Assam Rifles as and when vacancy for the same is advertised in our website/Newspaper. Application form can be downloaded through our website, under (RECRUITMENT SECTION). For more details, please visit our website and advertisement for the recruitment rally. Online mode of application is likely to be introduced in due course of time after wide publicity.

Q 7. What are the helpline numbers for any queries ?
Ans. Each and every stage of Recruitment through Assam Rifles is given in our website, any query still remains, you may contact Recruitment Branch, this HQ 03642705198 and 03642705444.
NB:- for any assistance/queries telephone lines will opened from 10 AM to 4 PM (Monday to Friday except Holidays) only.

Q 8. Will I be allowed to stay at the recruitment centre ?
Ans. No. you will have to make your own arrangements for boarding and lodging during the period of recruitment.

Q 9. Are there any reserved vacancies for AR wards ?
Ans. No. All AR wards except "Compassionate Appointment" will have to compete with other candidates as per advertised vacancies/criteria as per MHA policy.

Q 10. Are there any grace marks awarded to AR personnel wards in written examination?
Ans. No.

Q 11. What documents should I bring for the recruitment ?
Ans. You must bring following documents with you. For more details please visit our website and advertisement for the recruitment rally:-
(a) Call letter for PST/PET.
(b) Your educational documents.
(c) Age proof documents.
(d) ID Proof.
(e) SC/ST/OBC Certificates.
(f) Latest Character certificate.
(g) 10 copies of Photograph.

assam rifles jobs 2016 2017 railly latest updates



Name: Assam rifles

Official website: assamrifles.gov.in

Total Vacancies: 574

Summary of the post:

Veterinary Field Asst (VFA): 02 Posts
Cook: 89 Posts
Clerk (Lower division ): 88 Posts
Laboratory Assistant: 75 Posts
X-Ray Asst: 46 Posts
Lineman Field: 35 Posts
Pharmacist: 34 Posts
Personal Assistant (PA): 27 Posts
Hindi Translator Grade-2: 25 Post
Female Safai Karmchari: 24 Posts
Staff Nurse (Female women): 21 Posts
Electrician Fitter Signal (EFS): 19
Radio Mechanic : 18 Posts
Female Attendent (Aya): 15 Posts
Carpenters: 10 Posts
Religious Teachers (JCO): 09 Posts
Blacksmith: 09 Posts
Metalsmith: 08 Posts
Barrack & Road JCO: 08 Posts
Plumbers: 07 Posts
Upholster: 05

Educational Eligibility qualification: Intermediate 12th or Senior Secondary School Certificate 10+2 level examination from recognized Board and University or its equivalent from  institution.

Selection process through: Physical Standard Test called as (PST) and Physical Efficiency Test Known as PET, Written and Medical Examination Test.

Applicant fees: Job seeker will have to pay Rs.50/ including (Bank Charges of Rs.25/-) for only unreserved General and OBC category payable by the way of SBI Challan

In favor: Power Jyoti Account No, 35015974955 at SBI, Laitkor Branch, Shillong, Code Number – 13883

How to apply for Assam rifle rally

Assam rifles notification & application form Click here
Visit the official site assamrifles.gov.in
click on the link for notifications and
send it to Post the application to the address given below

Address: Head Quarters, Directorate General Assam Rifles (Recruitment Branch), Laitkor, Shillong, Meghalaya-793010

Important dates:

Last date to apply Rally : 26 October 2016

1 comment:

  1. Sir mai up se hun aur assam rifle ki relation bharti kab hogi please sir inform me ,taufique9099@gmail.com

    ReplyDelete

Comment will be Visible after approval